Szolnok / Videóval

2020.12.26. 09:00

Boldog karácsonyt kívántak dalukkal a pedagógusok

A szolnoki Tóth Tamás, általános iskolai tanító és vlogger kreatív és hasznos ötletekkel gazdagítja a közösségi videóportált. Fontos számára, hogy az általa készített tartalmaknak legyen valami üzenete. A vlogolás mellett olyan videókkal is találkozhatunk csatornáján, ahol megosztja velünk Szent Miklós történetét, vagy éppen arról mesél, mióta és miért állítunk karácsonyfát.

Köllő Judit

A szolnoki Tóth Tamás a különleges videóban szereplő pedagógusok fényképeit mutatja a képernyőn

Fotó: Nagy Balázs

Most pedig több kollégájával együtt kívánt mindenkinek kellemes ünnepeket Csondor Kata: Add tovább című dalával, ami mára több mint nyolcvankétezer megtekintésnek örvend.

– Márciusban, amikor elindult a digitális oktatás, elkezdtem videókat készíteni az akkori osztályomnak, hogy ezzel könnyebbé és hatékonyabbá tegyem az otthoni tanulást – meséli.

– Ezalatt nagyon megszerettem a videók készítését, kicsit a hobbimmá vált így a karantén ideje alatt. Egyre többen kezdték el nézni őket, ezért idővel nyilvánossá tettem. A vírus okozta nehézségeket nem kell részleteznünk, hiszen nincs senki, akit ez ne érintene. Ezért arra gondoltam, hogy köszönetnyilvánításként videót készítek mindazok számára, akik sokat tesznek értünk. Továbbá a pedagógusok összetartásának egyfajta szimbólumát is jelenti ez a felvétel.

Az az alkotás, amelyhez Csondor Kata énekesnő külön gratulált Tamásnak egy közösségi oldalon megjelent posztjában.

– Karácsonyi műsorok alkalmával sokat játszottam az Add tovább című dalt a gyerekekkel és valahogy nekem ez összefonódott az ünnep hangulatával – folytatta Tamás.

– A járvány miatt elég kötöttségekkel teli ünnepnek nézünk elébe, ezért nagyon rímel a dal minden egyes sora az idei karácsonnyal. Úgy gondolom, a szeretet ünnepe még inkább felértékelődik és még nagyobb szükség van arra, hogy tudatosítsuk a másikban, ha sok esetben nem is tudunk találkozni fizikailag, de mégis ott vagyunk egymásnak. Adjuk tovább ezt a szellemiséget, hogy senki ne érezze magát egyedül.

A szolnoki Tóth Tamás a különleges videóban szereplő pedagógusok fényképeit mutatja a képernyőn
Fotó: Nagy Balázs

– A közösségi oldalon sok olyan zártkörű csoport van, ahol az ország bármely pontjáról pedagógusok tudásmegosztás miatt gyűlnek össze. Többen ismernek már szerencsére, hiszen sokan használják a videóimat az oktatásban. Így néhány ilyen csoportban meghirdettem, hogy szeretnék egy közös karácsonyi videós éneket összehozni és aki szívesen csatlakozna, jelentkezzen. Egy nap alatt több mint hatvan pedagógus keresett meg, közülük harmincan vagyunk benne aktívan a videóban. Az ország legtöbb pontjáról érkeztek kis videók, és ami számomra külön jóleső érzés volt, hogy Marosvásárhelyről és Újvidékről is van egy-egy kolléga, aki szerepelt a dalban. A megosztással kapcsolatos üzenetek alapján azok a visszajelzések vannak túlnyomó többségében, ami miatt készült ez a videó. Azt a fajta szeretetet és hálát kapom a visszajelzésekben, ami a kiindulópontja volt mindennek.

– Amikor a zene elkészült, fontosnak tartottam megszólítani azokat az embereket is, akiknek úgy gondolom, hogy az egész társadalom hálás lehet. Szerintem karácsonykor különösen lényeges ennek a kinyilvánítása, éppen ezért elég hosszú, de mégis nagyon hiányos lista van a közös énekünk végén. Szerintem ez a fő üzenete ennek a kis alkotásnak, hogy ne felejtsünk el hálásak lenni és tudatni másokkal, hogy senki sincs egyedül – zárta sorait Tóth Tamás tanító.

Kollégáit is segíti a felvételekkel

Tóth Tamás célja, hogy a gyerekek és a felnőttek számára olyan szabadidős tevékenységek legyenek elérhetőek csatornáján, amelyek érdekesek és kreatívak lehetnek bárki számára. Több visszajelzést is kapott már pályatársaitól arról, hogy oktatási céllal is használják a videóit. Mindezek mellett olyan tartalmakat is készít, amiben a kollégáit próbálja segíteni a digitális oktatás útvesztőjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában