Karanténszobában különítették el a fertőzött lakókat Árokszálláson

Az országos koronavírus teszteléssel párhuzamosan folyamatban van az önkormányzat fenntartásában működő intézmények dolgozóinak tesztelése is. Ezt november eleje óta a megelőzés és állapotfelmérés céljából saját költségén biztosítja az önkormányzat.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Gergely Zoltán polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy az óvodában minden dolgozó átesett a szűrővizsgálaton, melynek eredménye alapján ott nem találtak fertőzött munkatársat. Az Idősek Bentlakásos Otthonában (Apartmanház) két dolgozó és hat lakó koronavírus tesztje lett pozitív.

– A járványügyi előírásoknak megfelelően az idősek otthonában három karanténszobát alakítottak ki, ahol elkülönítik a fertőzött ellátottakat. Az intézmény dolgozói pedig a pozitív eredmény után karanténba kerültek – tájékoztatott a városvezető.

Tesztelték a házi segítségnyújtást végző gondozókat is, valamennyi munkatárs tesztje negatív eredményt mutatott. Megtudtuk, hogy a vizsgálat során a bölcsődében egy, a polgármesteri hivatalban szintén egy fertőzött dolgozót találtak.

Az önkormányzat újabb száz darab teszt beszerzését tervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában