csapadékvíz-elvezetés

2020.12.06. 11:30

Mérséklődött a belvízveszély Törökszentmiklóson

Elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése, ezáltal jelentősen csökkentve a városban a bel- és a csapadékvíz okozta károk keletkezésének esélyét.

M.-R. E.

Emellett környezetvédelmi, vízgazdálkodási és vízminőségi szempontból is fontos változást jelent a beruházás. A fejlesztésre 2017-ben nyert el közel háromszáznegyvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást az önkormányzat.

– A Táncsics Mihály úttól a Bicskás-tóig összesen ezerkétszázhatvanöt folyóméter zárt csapadékvíz-elvezető csatorna épült. A Bicskás-tó felújításával egy négyezer-nyolcszáz köbméteres záportározó jött létre, valamint az öblözet torkolatában lévő szivattyúház gépészete is megújult. Ennek során az elhasználódott, közel ötvenéves szivattyúkat lecserélték korszerű automata, energiatakarékos szivattyúkra – avatott be a részletekbe Marsi Péter, a polgármesteri hivatal kabinetvezetője.

A tó a fejlesztéssel alkalmassá vált a rendkívüli áradások, felhőszakadások okozta kár elleni védekezésre, valamint a lokális vízvisszatartásra, így jóléti és ökológiai célokat is szolgál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában