Tiszafüred

2020.12.26. 20:00

Mindig azt nézik, miként segíthetnének másokon

Az elmúlt években szerveződött Tiszafüreden az a lelkes önkéntesekből álló csoport, amely legutóbb például a Tiszafüredi Mentőállomás dolgozóit lepte meg egy nagyobb szeretetcsomaggal. Ha kell, csomagolnak, szállítanak, jótékonysági programot szerveznek.

Ujvári László

SZEREPLŐ: Járdán Éva, a Segíts velünk Tiszafüred Alapítvány alapítója KÉSZÍTŐ: Ujvári László HELYSZÍN: Kiss Pál tér, Tiszafüred DÁTUM: 2020. december 1.

Fotó: Ujvári László

Rászorulók támogatását és jótékonysági kampányok, programok szervezését tűzte zászlajára a nemrégiben létrejött Segíts Velünk Tiszafüred Alapítvány.

– Hosszú évek óta önkéntesként veszünk részt állatvédelemben, idősek és rászorulók megsegítésében, vagy az adventi időszakban szervezett jótékonysági, adománygyűjtő akciókban – felelte hírportálunk érdeklődésére az alapítványt életre hívó Járdán Éva.

– Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a családsegítő szolgálat munkatársaival is, szerteágazó módon igyekszünk segítséget nyújtani – fogalmazott, hozzátéve: csak idő kérdése volt, hogy szervezeti formába öntsék mindazt, amivel az elmúlt években foglalkoztak, így jött létre a Segíts Velünk Tiszafüred Alapítvány.

Jelenleg egy öt-hat fős csapat alkotja a civil szervezet magját, de egyre több önkéntes csatlakozik hozzájuk. Van, aki csak egy-egy program erejéig, mások hosszabb ideig vesznek részt a munkában.

– Már az is nagy segítség, ha valaki az adományok válogatásában, csomagolásában vagy kihordásában működik közre – mondta az alapító. Rajta kívül Gőz Andrea, Mester Marianna, Orbán Mária, Somogyi Kata és Somogyi Sándor alkotják a „keménymagot”.

Rendelkeznek az ehhez a munkához szükséges tapasztalattal is, csatlakoztak például tavaly ahhoz az országos akcióhoz, melyben a rendkívül ritka betegségben szenvedő Levente gyógykezelésére gyűjtöttek. Jótékonysági süteményvásárt rendeztek Tiszafüreden, melyből hatszázezer forintot meghaladó összeg folyt be.

– Mindig voltak apróbb kezdeményezéseink, melyekkel itt-ott próbáltunk segíteni – jegyezte meg.

Évente megszervezik az Árva Kutyák Karácsonya elnevezésű jótékonysági programot, ilyenkor a Tiszafüredi Gyepmesteri Telep lakóinak gyűjtenek kutyatápot, takarót és egyéb, az ellátásukhoz szükséges eszközöket. Idén is meghirdették, december közepéig tartott az adománygyűjtés, mely évről évre megmozgatja a város kutyabarát közösségét.

Járdán Éva ötlete volt az a Kiss Pál téren felállított Mikulás-szán is, amely sok gyermek arcára csalt mosolyt
Fotó: Ujvári László

Karácsony előtt elindították a cipősdoboz gyűjtést, amellyel rászoruló gyermekek karácsonyát igyekeztek szebbé varázsolni. Nagy sikert aratott, messze a vártnál több felajánlás érkezett a kijelölt határidőig. Egy jótékonysági vásárt is terveztek az év végére, azonban a járványügyi szabályok ennek megtartását nem tették lehetővé.

Munkájukból adódóan sok információ jut el hozzájuk, hogy kinek és milyen jellegű segítségre van szüksége, emellett a családsegítő szolgálat munkatársai is gyakran adnak támpontot a tevékenységükhöz.

– Szeretnénk minél több adományt eljuttatni azokhoz a családokhoz, ahol hiányt szenvednek. Legyen szó akár gyerekjátékról, akár tartós élelmiszerről – fogalmazott Járdán Éva.

– Hálásan köszönjük mindazoknak, akik az elképzeléseinket támogatták, munkánkat segítették. Nem győzzük elégszer hangoztatni: Segíteni jó! S ha tudsz, segíts másokon, tedd meg! – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában