Adventi Civil Börze

2020.12.13. 17:00

Online gyűjtésbe kezdett a törökszentmiklósi egyesület

A hatvankét taglétszámú Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület is bekerült az Adventi Civil Börze nevű programba, melyen megyénként három civil szervezet vehet részt.

Molnár-Révész Erika

A hatvanhét tagú Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület munkáját most bárki segítheti az online térben

Forrás: Beküldött fotó

Ez azt jelenti, hogy online formában bárki adományozhat a szervezetnek, november 23. és december 23. között a civil információs portálon keresztül.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay-Bobrovniczky Vince civil kapcsolatokért felelős államtitkár videó felhívásában is méltatta tevékenységünket, egészségnevelő munkánkat. Egyesületünk célja a cukorbetegséggel kapcsolatos ismeretek átadása, a mozgás jelenőségének tudatosítása és a szövődmények kialakulásának késleltetése.

A hatvanhét tagú Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület munkáját most bárki segítheti az online térben
Fotó: Beküldött fotó

– A börzén gyűjtött adományból a VIII. Életmód tábort szeretnénk megvalósítani, ahol bentlakásos formában harminc résztvevő szerezhetne új ismereteket szakemberek irányítása mellett. Szerencsére vannak olyan személyek, illetve cégek, akiknek fontos a tevékenységünk, harmincnyolcan már eljuttatták adományaikat. Nagyon köszönöm és hálás vagy mindezért, egyúttal kérem mindazokat, akik tehetik, adományozzanak, melyet előre is köszönök! – hangsúlyozta Buzás Sándorné, az egyesület elnöke.

Hozzátette, akinek adományozásra nincs lehetősége, azzal is segít, ha megosztja az egyesület honlapjára és közösségi oldalára feltöltött felhívást.

Az online Adventi Civil Börzét a Miniszterelnökség és a Civil Központok országos hálózata azért indította, mert idén a járványhelyzet miatt nem tarthatóak meg a hagyományos adventi vásárok, emiatt elmarad a civil szervezetek ilyenkor szokásos adománygyűjtő kampánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában