Szepesi Tibor

2021.01.29. 14:00

Az összes önkormányzati munkahelyet megtartották Karcagon

Hogyan sikerült megvalósítani a tavalyi évi célkitűzéseket, s milyen beruházások várhatóak 2021-ben? Egyebek között ezekről is kérdeztük Szepesi Tibort, Karcag polgármesterét.

Daróczi Erzsébet

A koronavírus-járvány miatt nagyon sok átcsoportosításra volt szükség a pályázatoknál – mondta Szepesi Tibor polgármester

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Kellőképpen átgondolt és kiszámítható költségvetést tervezett 2020-ban a város, amelyben ütemeztük a megvalósításra váró feladatokat. Februárban még sikerült megtartani egy nagyobb helyi rendezvényt, de azt követően a járványügyi intézkedések miatt nem volt lehetőség többre. A város életében bekövetkezett szomorú esemény – Dobos László polgármester halála – is nagyon megrázott és megviselt bennünket. Az időközi választáson a Fidesz-KDNP frakció jelöltjeként én polgármester-képviselőként, dr. Pintér Zoltán Árpád az 5. körzet képviselőjeként dolgozhatunk tovább képviselőtársaimmal a Nagykunság fővárosáért.

A tavalyi beruházásokat tekintve mindegyik fontos volt, hiszen valamit hozzátett településünk életéhez. Fontosak a kisebb kivitelezések – például járda, új parkolók kialakítása – is, mert a mindennapjainkat könnyítik meg. Természetesen a nagyobb projektekre is büszkék vagyunk: az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő mellett kialakított rendezvényközpont, a piactér, a Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményének új épülete.

A pályázatoknál nagyon sok átcsoportosításra volt szükség ahhoz, hogy folytatódni tudjanak, hiszen a koronavírus mindent felülírt. Elmondhatom, stabil költségvetéssel zártuk az évet, amiből a legnagyobb összeget a járvány elleni védekezésre kellett fordítani. Több alkalommal kaptak az intézmények maszkokat, kézfertőtlenítőket, adott esetben teszteket, amelyekkel hozzá tudtunk járulni a védekezéshez. A háztartásokba is három alkalommal juttatunk el maszkokat. Az átcsoportosításokkal némiképp csökkent a képviselői keret, viszont minden körzet képviselője a legsürgetőbb intézkedést igénylő feladatot maradéktalanul el tudta látni – sorolta a városvezető, aki szólt a 2021-es rendezvényekről is.

– Bízom abban, hogy a Karcagi Birkafőző Fesztivált – amely a város legnagyobb eseménye – a régi forgatókönyvnek megfelelően tudjuk megrendezni éppúgy, mint a többi jelentős programunkat.

– A legfontosabb feladatunk azonban stabilizálni az intézményeink működését. Örömmel mondhatom, hogy az önkormányzat által fenntartott intézményekben minden munkahelyet meg tudtunk tartani, az egyik legfőbb célunk továbbra is az marad, hogy zökkenőmentesen mehessenek a hétköznapok.

A koronavírus-járvány miatt nagyon sok átcsoportosításra volt szükség a pályázatoknál – mondta Szepesi Tibor polgármester
Fotó: Daróczi Erzsébet

Fontos, hogy a folyamatban lévő beruházások elkészüljenek, illetve újabb pályázataink előkészítését elkezdjük, mert ezek a város életét hosszú távon befolyásolják. A belvíz elleni védekezés, a város tisztán tartása, az utak rekonstrukciója terén is tennünk kell a

dolgunkat. Folytatódnak azok a zöld- és barnamezős beruházások, amelyek már elkezdődtek az Akácliget fürdő környékén, a kerékpárút-fejlesztéssel el fogjuk érni a Széchenyi sugárút nagy részét és a piaccsarnok környékét. Kicsit megcsúsztunk a szennyvízgerinc tervezésével, de a napokban megtörtént a tervező kiválasztása, így ez is folyamatban van. A következő pályázati ciklusban mindenképpen az a célunk, hogy a szennyvíz-, valamint a belvízelvezetést meg tudjuk oldani – sorolta Szepesi Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában