ítélet

2021.01.07. 14:17

Ittas fiatalok vertek meg egy ittas férfit Jászberényben

3 év börtön ítélték azt a két ukrán állampolgárságú férfit, akik ittas állapotban vertek meg egy szintén ittas férfit Jászberényben.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

A Jászberényi Járásbíróság társtettesként elkövetett kifosztás és súlyos testi sértés bűntette miatt 3-3 év börtönre ítélte és kiutasította Magyarország területéről azt a két, harmincas éveiben járó, büntetlen előéletű, ukrán állampolgárságú férfit, akik a nem jogerős ítélet szerint 2019. november 29-én éjjel Jászberényben, a nyílt utcán súlyosan bántalmaztak és kifosztottak egy őket szidalmazó ittas járókelőt.

Az elsőfokú ítélet szerint az ittas állapotban lévő vádlottak éjfél körül, a Bercsényi és a Dózsa György utca sarkán azért emeltek kezet a szintén ittas férfira, mert az szidalmazni kezdte őket. Többször ököllel arcon ütötték és meg is rúgták, majd, amikor az ütések hatására a földre esett és elvesztette az eszméletét, elvették tőle a mobiltelefonját, a készpénzét, a cigarettáját és az öngyújtóját. A sértett a bántalmazás következtében arczúzódást és 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. A vádlottakat aznap őrizetbe vették.

A Jászberényi Járásbíróság döntése ellen a vádlottak és védőik felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbeztek, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában