Kelemen Barbara

2021.01.24. 20:00

Kimagasló eredményt ért el a világversenyen a tószegi művész

Kelemen Barbara egyik álma volt, hogy komolyabban foglalkozhasson a műkörömépítéssel. Így 2019 óta vállalkozóként dolgozik Ausztriában. Barbara eredetileg biológusként végzett a Szegedi Tudományegyetemen, viszont mindig is érezte, hogy kreatívabb pályát szeretne választani, ahol kiélheti alkotó szellemiségét.

Köllő Judit

A tószegi műkörmös alkotása, a Tél Királynője

Forrás: Beküldött fotó

– Az egyetem után folyamatosan képeztem magam – meséli Barbara. – Majd amikor láttam a szakmai lapokban, illetve körmös magazinokban, hogy más kollégák igen neves versenyeken vettek részt, jó nevezésekkel, rájöttem, hogy szeretnék hasonló eredményeket elérni. A későbbiekben sok barátomtól és ismerősömtől kaptam visszajelzéseket arról, hogy elképesztő, milyen extrém és művészi vonalon tudom megalkotni a körmeiket. Mindig is fontos volt számomra a vendégeknek a véleménye. Úgy gondolom, mindnyájan vágyunk arra, hogy a szakmánkban is elismerést kapjunk, ezért szeretek verzenyezni.

Barbarát mindig is érdekelte a fantasy világ, sok jelmezt készített már farsangra, barátoknak és ismerősöknek.

Így meglátta benne a lehetőséget és úgy érezte szeretne komolyabban foglalkozni a témával.

Kelemen Barbara a nagy odafigyelést igénylő munka közben
Fotó: Beküldött fotó

Elkezdett vonzani ez a világ, ahol a modellemet mindenféle szempontból tökéletessé kell varázsolni. Gondolok itt arra, hogy a haját, a sminkjét, a ruháját és a körmét is össze kell hangolni a témához kapcsolódóan, mindez lehet bármilyen merész, amit az ember csak el tud képzelni. A tavalyi világversenyen is ez volt az elvárás. A vírusos időszak nekem is keresztülhúzta a számításaimat, mert egy egész éves európai turné versenyen szerettem volna részt venni, de az első hullám kezdetekor lefújták az összeset, így kénytelen voltam online megmérettetéseket nézni.

Ekkor találkoztam a Winter Cover világversennyel is, amit szeptemberben meghirdettek.

A téma a Tél Királynője volt. Barbara elmesélte, hogy a központi szereplője a munkájának egy szarvas volt, amit saját kézzel készített.

– Itt Ausztriában nagyon sok szarvassal lehet találkozni. Egyik alkalommal, amikor a párommal együtt mentünk dolgozni, az utcában találkotunk egy hatalmas jószággal, ami előttünk sétálgatott. Talán ez az élmény inspirált a legjobban a munkában. E köré a gondolatmenet köré alkottam meg a modellem jelmezést is.

A tószegi műkörmös alkotása, a Tél Királynője
Fotó: Beküldött fotó

– A megpróbáltatás úgy zajlott, hogy a munka minden egyes apró részletét leírták egy több oldalas dokumentumban. Mindez száz pontból tevődött össze. Fotót készítettünk a munkafolyamatokról és elküldtük azt a zsűrinek. Az egyik fontos szempont az volt, hogy minél hosszabb épített körmöket alkossunk. Az egész munkám porcelánból készült, így csak a szarvasnak a fejéhez használtam gyöngyöt, amelynek a váza vékony drótból lett kialakítva, majd ezt építettem be porcelánnal és csiszológéppel alakítottam a vonásain.

A zsűri 70,75 pontot adott Barbarának. Az értékelésben kiemelték a stílusát, hogy milyen szépen sikerült és bátoríttották arra, hogy legközelebb merjen több színt használni. Így ötödik helyezést ért el a tavalyi világversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában