JÁSZKUNSÁG

2021.01.28. 19:00

Támogatják az első jogosítvány megszerzését

Több száz diák kapott lehetőséget a 2020/2021-es tanévben is az országos baleset-megelőzési bizottság támogatásával arra, hogy élete első jogosítványát ingyen megszerezze.

Czakó Nóra

Megyénkben ötven jászsági diák kezdte meg a felkészülést a napokban, hogy a sikeres vizsgákat követően segédmotoros kerékpár vezetői engedélyhez jusson – tájékoztatta hírportálunkat Bálint F. Levente megyei rendőrségi sajtóreferens.

A képzés egy tájékoztatóval és regisztrációval kezdődött. Dávid Mónika őrnagy, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára hangsúlyozta, hogy a nehéz helyzetre való tekintettel nagyon fontos a diákok felelősségtudata és a szülők folyamatos támogatása.

Mezei Béla, az autósiskola oktatója és Németh István elsősegély-oktató elmondták, hogy a gyerekek elsősorban online formában sajátítják el a szükséges tudást, a KRESZ elméletet és az elsősegélynyújtás alapjait, majd a sikeres vizsgákat követően tavasszal kezdetét veszi a gyakorlati oktatás. A tervek szerint a tanévzárón minden jelentkező átveheti élete első jogosítványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában