szervezés

2021.02.26. 16:00

Átalakítanák az orvosi ügyeletet a Tiszazugban

Segítene az önkormányzatnak, ha állami kézbe kerülne a feladat.

P. Pusztai Nóra

Folyamatban van az orvosi ügyelet szervezése, annak az átalakításán is dolgoznak a térségben.

– Az orvosok bére megemelkedett, és bár egyetértünk azzal, hogy szükség volt rá, nehéz kitermelni az ügyeleti díjat. Az önkormányzatoknak többet kell hozzáadni, hogy teljes legyen a finanszírozottság. Az állam által biztosított lakosonkénti százharmincnyolc forint nem fedezi a költségeket, az önkormányzatoknak legalább ugyanennyivel kell kiegészíteni. A lélekszám alapján nálunk ezt hatezer-ötszázzal kell megszorozni, ami egészen komoly összeg – részletezte dr. Papp Antal, Martfű polgármestere, a Tiszazugi Önkormányzatok Társulásának elnöke.

Mivel a kötelező feladatellátás körébe tartozik az orvosi ellátás biztosítása is, így folyamatosan egyeztetnek az ajánlatokról.

– Ha kiírjuk a közbeszerzést, csak egy vagy két ajánlat érkezik. Szerződést kötünk, kifizetjük az összeget, amiben megállapodtunk. Ha esetleg panasz érkezik, kivizsgáltatjuk, komolyabb észrevétel esetén felbontjuk a megállapodást. Nem olyan, mint egy beruházás, ahol probléma esetén keresünk egy másik kivitelezőt. Nehezen boldogulunk ezzel a feladattal, jobban örülnénk, ha állami kézbe kerülne – fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában