Galériával

2021.02.12. 12:25

Befejezték a nyitott piactér lefedését Karcagon

Európai Uniós forrás segítségével a Karcag Városi Önkormányzat befejezte a Vásárcsarnok melletti nyitott piac terének lefedését. Szombattól az árusok már itt kínálhatják termékeiket.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Miért fontos a város szempontjából ez a beruházás? – kérdeztük a helyszínen Szepesi Tibor polgármestertől:

– Eddig egy szabadtéri piac területen lehetett megvásárolni a háztartásokba szükséges zöldséget, a piacon árult termékeket. Ez a szabadtéri terület újult most meg, teljesen új burkolatot kapott, elkészült a csapadékvíz elvezetés és fedett résszel került átalakításra a terület. Azt gondolom egy olyan kulturált területen lehet most már a piaci bevásárlásokat folytatni, ami az időjárás viszontagságaitól is megkíméli mind a vásárlókat mind az eladókat. A beruházás európai uniós (TOP-os) forrásból valósult meg. A felújításra közel 110 millió forint volt.

Dr. Fazekas Sándor kormánybiztos, korábbi földművelésügyi miniszter szerint Karcagon a piac egy nagyon fontos szerepet tölt be a lakosság ellátásában, de egyúttal közösségi tér is. F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő szerint ezen a fedett részen mostantól esőben, hóban, rossz időben is nyugodtan lehet kényelmesen vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában