Magyar Falu Program

2021.02.13. 14:00

Bekameráznák az új játszóteret Csépán

Az önkormányzat tavaly a Magyar Falu Programban támogatást nyert a játszótér felújítására. A korábbi eszközök balesetveszélyesek voltak, azokat elbontották. A közösséget viszont megosztja, hogy fa vagy fém játékok kerüljenek a területre.

P. Pusztai Nóra

– A beszerzési költségeit tekintve ugyanannyit kellene költeni rá, pénzügyileg mégis megfontoltabb megoldás lenne a fémszerkezet, hiszen időtállóbb. A természetesség elve viszont a fa mellett szól, amit minden évben karban kellene tartani – osztotta meg hírportálunkkal a dilemmát Pintér Csaba Gábor polgármester.

A kérdést tovább bonyolítja, hogy a korábbi fajátékokat sem dobták ki, hanem a tervek szerint minden évben elkülönítenének egy kisebb összeget a felújításra, így ezek a darabok a minősítés után újra visszakerülhetnének a játszótérre.

– A területet körbekerítjük, be is kamerázzuk és fásítást is tervezünk. A kaput a reggeli órákban kinyitjuk, este viszont bezárjuk, így óvnánk meg az állapotát – részletezte a terveket. Hozzátette: a focin kívül egyéb sportok felé is nyitnának, így kosár és röplabdapályát építenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában