Tiszakürt

2021.02.28. 17:00

Kivágják a túl nagyra nőtt fákat, kisebbeket ültetnek a helyükre

Problémákat okoztak a túl nagyra nőtt fák.

P. Pusztai Nóra

A Tabán utcai szilvafasort dr. Kiss Györgyné polgármester és Martók István képviselő mutatták meg hírportálunknak

Fotó: Nagy Balázs

A piactér szélére négy gesztenyefát ültettek több évvel ezelőtt. Ám azok mára akkorára nőttek, hogy a termés és a levelek ősszel a szomszéd ház tetejére potyognak, rengeteg bosszúságot okozva ezzel az ott lakónak.

– Már többször érkezett panasz az önkormányzathoz a piactéri fák ügyében, most úgy döntöttünk, kivágjuk azokat és kisebb növésű, más jellegűeket ültetünk a helyükre – nyilatkozta dr. Kiss Györgyné polgármester.

A helyi arborétum biztosítja a lombhullatókat a kijelölt helyre, tavaly a temetőbe is innen szerezték be a facsemetéket. Most kifejezetten olyan fajtát keresnek, melyek nem nőnek nagyra, mégis szépek.

– A Tabán utcát is végigjártuk a napokban, ott jelenleg szilvafák vannak, amik mellé elférne még egy sornyi egyéb növény is. Elég széles az út és a járda közötti terület, ezt szeretnénk kihasználni ültetésre – részletezte a település vezetője.

A Tabán utcai szilvafasort dr. Kiss Györgyné polgármester és Martók István képviselő mutatták meg hírportálunknak
Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában