gyermekgondozás

2021.02.23. 11:30

Létszámbővítésre kért engedélyt a tiszakürti bölcsőde

A környékbeli településekről is Kürtre viszik a gyerekeket.

P. Pusztai Nóra

Bár eleinte sok bírálat érte a bölcsődeépítés gondolatát, fél esztendő távlatából mégis úgy tűnik, hogy nagy szükség volt rá a tiszazugi faluban. Jelenleg telt házzal működik a tizenkét férőhelyes intézmény, de akadna még további jelentkező is.

– Évekkel ezelőtt az óvoda épülete nagyon rossz állapotban volt, többször pályáztunk felújításra, de folyamatosan elutasítottak – tekintett vissza dr. Kiss Györgyné, az ezernégyszáz lelkes Tiszakürt polgármestere.

Később a feltételek közé az is bekerült, hogy biztosítani kell a létszám növekedését. Így az önkormányzat nem merte bevállalni a beruházást, hiszen abban az időszakban éppen kevés volt a gyerek.

– Végül a megyei önkormányzat adta az ötletet, hogy építsünk bölcsődei szárnyat. Felmértük az igényeket, hogy mi várható, és belefogtunk. Először hat férőhelyeset szerettünk volna, de menet közben módosítottuk tizenkettőre. Úgy tűnik, jó döntés volt – részletezte.

Időközben pályázati forrásból az óvoda épülete végül megújulhatott, április végére a bölcsőde is elkészült. Szeptember óta kisebb létszámváltozásokkal tizenkét apróság gondozását végzik az intézményben. A környékbeli településekről, így Csépáról és Tiszainokáról is visznek gyerekeket Kürtre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában