KÖTIVÍZIG

2021.02.10. 11:27

PET-palackokat számlálnak a Közép-Tiszán

Jelentős tömegű uszadékot és – feltehetően a felső, külföldi vízgyűjtőkről származó – kommunális hulladékot sodor magával a Tiszán levonuló árhullám, ezért a Kötivizig vízminőségvédelmi készültség keretében 5 helyszínen méri fel a vízfelszínen leúszó PET-palackok mennyiségét.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az igazgatóság gátőrei Tiszaszőlősön, Tiszaroffon, Nagykörűnél, a szolnoki Szent István-hídnál, valamint Tiszaugon február 8. óta naponta három alkalommal – 7 órakor, 11 órakor és 15 órakor – regisztrálják, hogy percenként hány PET-palackot visz a víz az adott szelvényben – olvasható a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság közleményében.

Az eddigi – helyszínenként öt számlálás – eredménye szerint az értékek jellemzően 10-28 darab/perc között szóródnak, de előfordult, hogy egyetlen perc alatt 154 darab – méretes uszadékfa mögé szorult – PET-palackot szállított a hátán az áradó folyó.

Borítóképünk illusztrációfotó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában