szállópor-tartalom

2021.02.26. 10:22

Veszélyesnek minősítették a levegőt Szolnokon

Már tizenöt településen minősítették veszélyesnek a levegőt országszerte.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Nemzeti Népegészségügyi Központ pénteki térképén már tizenöt település szerepel a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel: Budapest, Százhalombatta, Salgótarján, Eger, Szolnok, Szeged, Debrecen, Nyíregyháza, Oszlár, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Hernádszurdok és Szentgotthárd.

Egészségtelen a levegőminőség Vácon, Dorogon, Esztergomban, Dunaújvárosban, Székesfehérváron, Várpalotán, Győrben, Mosonmagyaróváron, Sopronban és Szombathelyen. Emellett Tatabánya, Veszprém, Ajka, Pécs és Sarród levegőjét kifogásoltnak minősítették.

Az NNK korábban azt közölte, hogy szombatig országszerte kedvezőtlen maradhat a levegő minősége, javulást a hétvégén erős széllökésekkel érkező hidegfront hozhat.

Kiemelték, hogy az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportba tartozók (gyermekek, krónikus betegségben szenvedők, idősek) légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Nekik azt javasolják, hogy kevesebbet legyenek a szabadban.

Borítóképünk illusztrációfotó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában