Statisztika

2021.03.11. 19:00

Átlag felett nőtt a születések száma Tiszafüreden

Az optimista várakozásokat is felülmúlta a születések száma a városban.

Ujvári László

Az első babafákat tavaly ültették el a városban

Fotó: Újvári László

Koronavírus-járvány ide vagy oda, jelentősen több gyermek látta meg a napvilágot tavaly Tiszafüreden, mint egy évvel korábban.

Pontosan száz gyermek született 2020-ban, újságolta el a hírt a város polgármestere.

Míg 2019-ben nyolcvankét apróság látta meg a napvilágot, addig 2020-ban tizennyolccal több. Ez huszonkét százalékos növekedést jelent, ami országos és megyei szinten is kiugróan magas. Az önkormányzat 2019 óta minden tiszafüredi újszülött számára babacsomagot biztosít, mely kérelem benyújtása nélkül, anyagi helyzettől függetlenül minden helyben született gyermeknek jár.

Mint Ujvári Imre polgármester közleményében fogalmazott, a koronavírus-járvány ellenére is folyamatos a hasznos babaápolási szereket és vásárlási ajándékkártyát tartalmazó csomagok kiszállítása.

Az első babafákat tavaly ültették el a városban
Fotó: Újvári László

Eddig – 2019-ben és 2020-ban – összesen százhatvanöt darabot juttattak el az érintett helybeli családokhoz, közel három és fél millió forint értékben.

Emellett a szülők és a gyermek jelenlétében minden tiszafüredi újszülött után egy fát ültetnek a városüzemeltetés munkatársai.

Céljuk, hogy erősítsék a gyermekeknek a városhoz és a természethez való kötődését. A lépéssel két legyet üt a város egy csapásra: fát ültetni örömteli korunk klímahelyzetében, akárcsak a családok és a gyermekvállalás ilyen módon történő elismerése. Az első fákat még tavaly júliusban ültették el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában