Átlépte a tizenhétezret a fertőzöttek száma a Jászkunságban

Kétszázhatvannyolccal nőtt a pozitív teszttel rendelkezők száma szombat reggelre Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Szoljon.hu

Budapest, 2021. február 28. Oltáshoz elõkészítik a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagát Budapesten, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben 2021. február 28-án. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Ahogy azt megírtuk, 11 132 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 560 971 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 227 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 18 068 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 366 774 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 176 129 főre emelkedett. 10 583 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1237-en vannak lélegeztetőgépen.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 520 350 fő a beoltottak száma, ebből 465 643 fő már a második oltását is megkapta. A hétvégén is folyamatos az oltás, a hétvégén is oltó háziorvosok kiegészítő díjazásban részesülnek.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A következő napokra a háziorvosoknak átlagosan 10 fő oltására elég AstraZeneca vakcina jutott, további 44 fő idős embert tudnak kórházi oltópontra szervezni, ahol Szputnyik és Pfizer vakcinákkal oltanak.

A koronavirus.gov.hu szombat reggeli adatai szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében kétszázhatvannyolccal nőtt az igazolt fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta már 17 046 főt regisztráltak koronavírus-fertőzéssel a Jászkunságban.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket itt olvashatja:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában