Gondoskodnak a dolgozók folyamatos szűréséről Jászárokszálláson

A polgármesteri hivatalban az egyik dolgozó pozitív tesztet produkált.

Illés Anita

Forrás: Shutterstock

Az önkormányzat újabb száz koronavírus gyorstesztet vásárolt, hogy a legkisebb tünet esetén továbbra is szűrni tudják az önkormányzati intézmények dolgozóit – tájékoztatott Gergely Zoltán polgármester. Megtudtuk, hogy a polgármesteri hivatal egyik alkalmazottjának a napokban pozitív lett a gyorstesztje. Kontaktkutatás során hat főt teszteltek, eredményük negatív lett.

Az intézményekben igyekeznek a személyes találkozások számát csökkenteni, így aki csak tud, otthonról dolgozik.

– A könyvtár és a művelődési ház a korlátozások miatt takaréklángon működik, ezért szükség esetén az adminisztrációs munkában felajánlottuk segítségüket a háziorvosok részére – mondta el a városvezető.

A leállás heteiben elvégzik a kisebb belső javításokat az intézményekben. Újabb ózongenerátort vásároltak, melyekkel az óvodákat és a gondozási központot fertőtlenítik. A két óvodában jelenleg összesen harmincnégy gyermeknek igényeltek a szülők felügyeletet, a következő napokban ez a létszám az előzetes felmérés alapján növekedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában