Tervezés

2021.03.07. 07:00

Ipari övezetet alakítanának ki Tiszakürtön

Bíznak benne, hogy így befektetők keresik fel őket.

P. Pusztai Nóra

Kihasználnák a M44 gyorsforgalmi út által nyújtott előnyöket a Tiszazugban. Több település, így Tiszakürtön is ipari park kijelölését tűzték ki célul, bízva abban, hogy befektetők keresik meg a falut. Kecskemétet, de még Budapestet is könnyedébben el lehet már érni a térségből, ami nemcsak az ingatlanvásárlási kedvet lendíti fel, hanem a dolgozók utazását is segíti. Akadnak viszont, olyan vállalkozások is, amelyek talán pont ez utóbbi indok miatt, keresik fel a kisebb településeket.

– Vannak érdeklődők, egy vállalkozó például Kecsekmétről hozná át a székhelyét, összeszerelő-műhelyt alapítana a gyorsforgalmi út mellé – avatott be dr. Kiss Györgyné, Tiszakürt polgármestere. Hozzátette: egyeztettek, hiszen saját területén építkezne, viszont az önkormányzati utat használnák, hogy bejussanak oda.

– Az ipari park kijelöléséhez rendezési tervet kell módosítani. Ezt már korábban el kellett volna készíteni, de eddig mindig kaptunk határidő hosszabbítást, mivel egy új terv igen költséges és nincs rá fedezetünk. A legutóbbi beszélgetésünk során a megyei főépítész biztosított arról, utánajár hogyan segíthetnének rajtunk – részletezte dr. Kiss Györgyné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában