Lélegeztetőgépeket kapott a jászberényi kórház

Korszerű orvostechnikai eszközöket kapott a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház, melyek a jelenlegi járványhelyzetben tovább növelik a betegellátás biztonságát.

Illés Anita

Az invazív lélegeztetőgépeket, speciális infúziós pumpákat és betegőrző monitorokat sajtónyilvános eseményen mutatta be csütörtökön dr. Csiki Zoltán, a kórház főigazgatója, dr. Besenyi Orsolya orvosigazgató és Pócs János országgyűlési képviselő.

– A koronavírus-járvány elleni védekezés erősítése érdekében az Országos Kórházi Főigazgatóság többek között hét darab nagyteljesítményű invazív lélegeztetőgépet, központi monitort, betegőrző monitorokat valamint speciális infúziós pumpákat bocsátott a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház rendelkezésére – mondta dr. Csiki Zoltán főigazgató, majd köszönetét fejezte ki a korszerű eszközökért. Ezzel újabb jelentős lépést tettek előre a koronavírusos betegek ellátásában.

Megtudtuk, hogy invazív lélegeztetéskor a légcsőbe helyezett tubuson keresztül lélegeztetik a beteget. Az új készülékekkel együtt a kórházban immár huszonhét lélegeztetőgép áll rendelkezésre. A pumpa pedig a pontos gyógyszer- és infúzió adagolást biztosítja. A központi betegmonitor segítségével hét-nyolc páciens paramétereit figyelhetik meg a szakemberek és ha kritikus értéket észlelnek, azonnal beavatkozhatnak.

– Az eszközátadó ünnepség ékes bizonyítéka annak, hogy a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház minden szempontból előrébb lépett az egészségügyi dolgozók megbecsülése terén – hangsúlyozta Pócs János országgyűlési képviselő.

Méltatta és megköszönte az intézmény munkatársainak helytállását, majd megköszönte dr. Csiki Zoltánnak, hogy kapcsolatai révén az intézmény felszereltsége bővült. A járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben az új készülékek tovább növelik a betegellátás biztonságát.

– Egyre nagyobb a terhelés, egyre több beteg érkezik hozzánk. Az orvosok és a szakdolgozók igyekeznek minél magasabb színvonalon ellátni a betegeket. Ebben az új eszközök nagy segítsenek nyújtanak – emelte ki dr. Besenyi Orsolya orvosigazgató.

Rendben zajlik az oltás

Az ország összes többi covid-ellátásra kijelölt kórházához hasonlóan, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak is jelenleg három fő feladata van. A sürgősségi ellátás biztosítása, a koronavírusos betegek ellátása és az egyre növekvő számú oltások lebonyolítása. Az intézmény a jelenlegi kihívásoknak meg tud felelni – hangzott el a csütörtöki eseményen.

Azt is megtudtuk, hogy a kórházi oltópontokon szinte mindenki megjelenik, akit behívnak. Pfizer, AstraZeneca és Szputnyik vakcinával oltanak. Ezeket a megyei oltási munkacsoport ajánlásai alapján mindig az oltás előtti napon szállítják le a jászberényi kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában