Rekonstrukció

2021.03.27. 07:00

Megújult a szandaszőlősi szabadpolcos könyvtár

Megújulva várja az újranyitást a könyvtár.

Rimóczi Ágnes

Kiss Edit, a Szandaszőlősi Művelődési Ház vezetője mutatja a mozgó könyvtárukat

Fotó: Nagy Balázs

Megszépült a szabadpolcos könyvtár Szandaszőlősön. Végre méltó környezetben kapnak helyet a könyvek, melyek gazdát cserélhetnek a művelődési ház mellett.

– Sajnos jelenleg a járványügyi helyzet miatt nem használható, ezt természetesen ki is írtuk rá, de bízunk benne, hogy hamarosan szabadon működhet a megújúlt szabadpolcos könyvtárunk – mondta el Kiss Edit.

A Szandaszőlősért Egyesület titkára örömmel számolt be a felújításról.

– Mindig is szerettük volna megújítani, ami végre megtörténhetett, a környezetébe illő gyönyörű munka került ki a művelődési ház agorájába – hangsúlyozta.

A szabadpolcos könyvtár ötletét 2014-ben valósította meg a Szandaszőlősért Egyesület a Szandaszőlősi Művelődési Ház mellett. Kezdetben valóban csak egy kis polc volt kitéve, aminek akkor is és most is az a lényege, hogy egy-egy könyv gazdát cserélhet, az emberek visznek el belőle és hoznak helyette bele könyvet.

Kiss Edit, a Szandaszőlősi Egyesület vezetője mutatja a mozgó könyvtárukat
Fotó: Nagy Balázs

– Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ez nem könyvlerakat, ide nem várjuk tömegével az otthon feleslegessé vált könyveket, amiket sajnálnak kidobni az emberek, hiszen korlátozott a szekrények befogadóképessége és raktározni sem tudjuk a köteteket. Persze volt már és biztosan lesz is még olyan helyzet, amikor szükségünk van nagyobb gyűjteményre, de ezt akkor és ezután is külön jelezni fogjuk a lakosságnak – mondta el az egyesületi titkár.

A szabadpolcos könyvtár tehát várja az újranyitást, ahogy valószínűleg az olvasók is szeretnék már ismét használni azt. Korábban népszerű volt, az emberek használták, sok könyv fordult már meg a szekrényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában