Jászkunság

2021.03.29. 17:25

Mentőápolói ismereteket is elsajátíthattak a programra jelentkezők

Az önkéntesek közel egyharmada a program befejeztével közvetlenül vagy néhány hónapon belül az OMSZ dolgozójává vált.

P. Pusztai Nóra

Budapest, 2020. május 10. Résztvevõk a mentõk napja alkalmából rendezett ünnepségen, amelyen húsz új mentõautót adtak át az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) Markó utcai székházában 2020. május 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Tízen csatlakoztak megyénkből az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) „Legyél hős!” elnevezésű programjához. A lelkes fiatalok hat hónapon keresztül dolgoztak mentéstámogatóként. Közülük hárman elköteleződtek a szakterület iránt, és azóta mentőápolói munkakörben teljesítenek szolgálatot.

– A kezdeményezés célja az egészségügyi terület népszerűsítése és a tudatos pályaválasztás erősítése volt. Ennek érdekében a résztvevők idegen nyelvi órákon vehettek részt, mentőápolói ismeretet sajátíthattak el, valamint különböző munkafolyamatokba kapcsolódhattak be szakmai felügyelet mellett – tájékoztatta hírportálunkat Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és PR-vezetője.

– Lehetőség nyílt önkéntesek bevonására is, akik minden eddiginél mélyebben ismerhették meg az OMSZ mentőállomásainak életét, a bajtársi közösségek hétköznapjait, ünnepeit. A program képzett tanácsadók és koordinátorok iránymutatásával valósult meg, ezáltal szélesítve a résztvevők látókörét, illetve fejlesztve kompetenciáikat, ismereteiket – fejtette ki.

A kezdeményezés sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az önkéntesek közel egyharmada a program befejeztével közvetlenül vagy néhány hónapon belül az OMSZ dolgozójává vált.

Az önkéntesek egyébként folyamatosan jelen vannak, hogy támogassák a mentési, és az ahhoz kapcsolódó további feladatok ellátását.

– Az Észak-Alföld régióban több mint ötvenen választották a mentőszolgálatot a társadalmi felelősségvállalás színteréül. Foglalkoztatásuk során végzettségüknek, képzettségüknek és gyakorlatuknak megfelelően támogatták a sürgősségi betegellátást: az adminisztrációtól kezdve a mintavételezésen át a mentőápolói tevékenységig – részletezte Győrfi Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában