Jászberény

2021.03.17. 11:30

Önálló, aktív életvitelt tanulnak a fogyatékkal élő fiatalok

Kézműves foglalkozásokkal is segítik a fogyatékkal élők képességeinek kibontakozását.

Illés Anita

Zagyva Ágnes (balra), Böjte Csaba (középen) és Csvárics Tünde saját készítésű papírvirággal

Forrás: Beküldött fotó

A „Helyet!” Alapítvány égisze alatt működő, Jászberényben fenntartott Eperfa utcai Támogatott Lakhatásban autista, enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok, valamint Down-kóros fiatalok élnek. Az alapítvány szakemberei olyan életteret alakítottak ki a fogyatékkal élőknek, amellyel önálló életvitelüket, társadalmi integrációjukat segítik.

A fiatalok képességeiknek megfelelően önállóan alakíthatják életüket, mindennapjaik aktívan telnek.

Segítőik közreműködésével részt vesznek a ház takarításában, szívesen sütnek, főznek a konyhában és intézik a bevásárlást is. Életviteli irányítással úgy élik az életüket, mint bárki más – számolt be a lakók hétköznapjairól Utasi Hajnalka, a „Helyet!” Alapítvány közösségi civil szervezője.

A fogyatékkal élők képességeinek kibontakozását többek között kézműves foglalkozások segítik. A nemzeti ünnepünkre való készülődés a kreativitás jegyében telt a házban, Magyarné Németh Annamária instrukciói alapján piros, fehér, zöld színű papírvirágot alkottak a fiatalok.

Zagyva Ágnes (balra), Böjte Csaba (középen) és Csvárics Tünde saját készítésű papírvirággal
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában