ELISMERÉS

2021.03.20. 17:00

Online formában köszöntötték a szolnoki ifjúsági díjazottakat

Hagyományosan március 15-én adják át a Szolnok Város Ifjúsági Díját. Idén is három fiatal példaértékű közösségi munkáját ismerték el. A vírushelyzet miatt későbbi időpontban vehetik át érmeiket a középiskolások.

Köllő Judit

Szalay Ferenc polgármester közösségi oldalán gratulált a díjazottaknak.

– Szívből gratulálok Horváth Ábel Olivérnek, Nagy Dorina Katának és Pakai Patríciának! Mindhárman kiemelkedő közösségépítő tevékenységet folytatnak a város ifjúsági korosztálya körében. Példaként állíthatóak fiataljaink elé – olvasható a városvezető bejegyzésében.

Horváth Ábel Olivér, a Tiszaparti gimnázium végzőse
Fotó: Beküldött fotó

Horváth Ábel Olivér a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium végzőse. Sokoldalú tehetség, hiszen énekel, verseket ír, zenél. Fiatal kora óta fellép a szolnoki rendezvényeken, valamint számos országos versenyen és előadáson képviselte már a megyeszékhelyt. Két zenekarnak is aktív tagja, melyekkel rendszeresen színpadra áll. Tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szeretné folytatni.

– Hihetetlenül meglepődtem! Sosem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet – hitetlenkedett Ábel. – Jóleső érzés ilyesfajta visszajelzést kapni az eddigi munkámról. Amikor az ember szereti azt, amit csinál, nem gondol rá, hogy elismerhetik érte. Nagyon sokat köszönhetek édesanyámnak, aki mindenben támogat, és mindig mellettem áll. Valamint az iskolámnak is, hogy jelölt erre a díjra.

Nagy Dorina Kata, a Varga Katalin Gimnázium végzőse
Fotó: Beküldött fotó

Nagy Dorina Kata a Varga Katalin Gimnázium végzőse. Két éve tagja a szolnoki diáktanácsnak, emellett négy éve iskolája diákönkormányzati elnöke. Rendszeres résztvevője a városi diáktanács üléseinek, továbbá számos csapatépítő tréninghez, önkéntes megmozduláshoz – mint például a TeSzedd! mozgalom – csatlakozott már. Ebből kifolyólag a jövőjét is elsődlegesen a közösségszervezés szakirányban képzeli el, méghozzá a Debreceni Egyetemen.

– Ez az első alkalom, hogy ifjúsági díjban részesültem – árulta el Dorina. – Alig hittem a szememnek, amikor kezembe vettem a levelet. Szerintem ez egy óriási elismerés. A jövőben még többet tervezek önkénteskedni. Nagyon szeretek csapatban dolgozni, és úgy érzem, mindegyik egy nemes célt szolgál.

Pakai Patrícia, a Magiszter középiskola végzőse
Fotó: Beküldött fotó

Pakai Patrícia a Magiszter Középiskola Fényes Adolf Szolnoki Tagintézményének végzőse. Évek óta iskolájának diákönkormányzati elnöke, aki az Országos Diákparlament munkájában is részt vett. Nagyon közvetlen, energikus lány, aki aktív szerepet vállal Szolnok diákéletének formálásában. Jogi tanulmányokat szeretne folytatni az elkövetkező években, ezért a Szegedi Tudományegyetem jogász szakát jelölte meg.

– Óriási megtiszteltetést jelent számomra ez a díj! – lelkendezett Patrícia. – Örömömben körbeugráltam az egész házat. Az összes barátomat és családtagomat azonnal felhívtam, hogy elújságoljam nekik. Sokat köszönhetek a családomnak, akik mindig is támogattak ebben, hiszen tudják, hogy milyen fontos számomra a diákélet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában