Száz alatt maradt az új fertőzöttek száma a Jászkunságban

Nyolcvanhéttel nőtt a pozitív teszttel rendelkezők száma hétfő reggelre Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Szoljon.hu

Medical healthcare technologist holding COVID-19 swab collection kit, wearing white PPE protective suit mask gloves, test tube for taking OP NP patient specimen sample,PCR DNA testing protocol process

Forrás: Shutterstock

Fotó: Cryptographer

Ahogy azt megírtuk, 7706 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 524 196 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 131 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 083 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 354 817 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 152 296 főre emelkedett.

9300 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1008-an vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 334 595 fő a beoltottak száma, ebből 398 962 fő már a második oltását is megkapta. Már több mint 3,2 millióan regisztráltak, közülük az idősek oltása a legsürgetőbb feladat, hiszen ők vannak kitéve leginkább a betegség súlyos lefolyásának. A háziorvosok AstraZenecával, a kórházi oltópontokon pedig Szputnyikkal és Pfizerrel oltják az időseket.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A koronavirus.gov.hu hétfő reggeli adatai szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében nyolcvanhéttel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta már 16 270 főt regisztráltak koronavírus-fertőzéssel a Jászkunságban.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket itt olvashatja:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában