Beruházás

2021.04.18. 19:58

A kézilabdapályát már átadták Mezőtúron, egy csarnokot is terveznek

Kültéri kézilabdapálya épült a Teleki Blanka Gimnáziumban. A modern létesítmény nagyon hasznos az iskola diákjainak, ezenkívül fontos szerepet játszhat a város sportéletének fejlesztésében is.

Rimóczi Ágnes

A Teleki Blanka Gimnáziumban elkészült modern kültéri kézilabdapályát korábban Herczeg Zsolt polgármester (középen, labdával) is megtekintette

Forrás: Beküldött fotó

Jelenleg – a járványügyi előírások és korlátozások miatt – üresen áll, de remélhetőleg nemsokára benépesül a telekis kézilabdapálya, melyet az önkormányzat egy pályázat segítségével valósíthatott meg.

– Ez a negyvenszer húsz méteres, UV-álló, műanyag burkolatú pálya egy kiváló lehetőség az egész város számára. Elsősorban a diákoknak, hiszen alkalmat nyújt a kültéri sportolásra. Ráadásul nemcsak kézilabdázásra használható, hanem számos más sportág űzésére, így például labdarúgásra, de egy palánk felszerelésével kosárlabdázásra is alkalmas lehet – mondta el Szűcs Dániel.

A Teleki Blanka Gimnáziumban elkészült modern kültéri kézilabdapályát korábban Herczeg Zsolt polgármester (középen, labdával) is megtekintette
Fotó: Beküldött fotó

A város alpolgármestere hozzátette, hogy ez a beruházás egy újabb előrelépést jelent a városi sportélethez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztési tervek megvalósulásában.

– Fontosnak tartjuk, hogy minél több fiatal, gyermek sportoljon Mezőtúron. E tekintetben egyébként jó úton járunk, hiszen ha csak arra gondolunk, hogy 2011-ben harminchat gyerek kézilabdázott városunkban, 2021-ben ez a szám már több mint háromszáz, ez mindenképp pozitív eredmény. Mindezzel együtt én azt vallom, hogy lehetőség szerint már óvodában meg kell szerettetni a mozgást a gyerekekkel és azt az iskolában tovább kell fokozni. Ehhez nagyon szorosan kapcsolódik, hogy a Rákóczi úti iskolában szeretnék ősszel újraindítani a sporttagozatos osztályt – számolt be Szűcs Dániel.

Az alpolgármester a további tervekkel kapcsolatban beszámolt arról, hogy a Rákócziban egy kézilabda-munkacsarnok épülhet majd a jövőben, tulajdonképpen a kültéri pálya ezért kapott helyet a Telekiben.

– Mindezeken túl a Teleki Blanka Gimnáziumban egy nagy volumenű beruházás indul majd, melynek kere­tében megújul a teljes intézmény, és ennek jó kiegészítő eleme a pálya. Összességében tehát ezek egymással is összefüggenek, és jól kapcsolódnak az elképzelésekhez, a városi sportélet fejlesztését szintén pozitívan befolyásolhatják majd.

Bemutatónapot és nyári tábort is tartanak majd

A településen a civil szervezetek is kiemelt figyelmet szentelnek az egészséges életmódnak, a sporttevékenységek népszerűsítésének. A FICSAK (Fiatal Családosok Klubja) Mezőtúr Alapítvány is részt vesz ebben a tevékenységben, a szervezet egy TOP-os pályázat segítségével ehhez kapcsolódó eseményt szervez majd.

– Az elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően egy, a városunkban működő, minden sportágat bemutató sportnapot szervezünk majd óvodások és általános iskolások részére – mondta el korábban Pozderka-Korcsok Anita. Az alapítvány elnöke kiemelte, hogy ennek megvalósítása a járványügyi helyzettől függ, bíznak benne, hogy nem lesz akadálya a sportos eseménynek. Emellett drogprevenciós napot is terveznek, valamint szervezik az egyhetes nyári táborukat tizenöt hátrányos helyzetű gyermek részvételével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában