Hulladék

2021.04.22. 07:00

Csak otthon gyűjthetik szelektíven a szemetet Tiszafüreden

Az illegális hulladék lerakásának megakadályozása érdekében térfigyelő kamerákat helyeznek ki a városban.

Ujvári László

Felszámolják a szelektív hulladékgyűjtő szigetek nagy részét Tiszafüreden – erről közleményben tájékoztatott a város önkormányzata. Az intézkedés öt szigetet érint.

A füredi önkormányzat azzal a kéréssel fordult az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. illetékeseihez, hogy szüntesse meg a Domaházi úton, a Füredi úton, a Budai Sándor úton, a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban, valamint a Debreceni és Téglás utak kereszteződésében lévő szelektív hulladékgyűjtő szigeteket.

Az indoklásban hangsúlyozták, a szelektív hulladékgyűjtés továbbra is biztosított a lakosság számára az üvegek gyűjtésére alkalmas barna, és a műanyagok, csomagolóanyagok gyűjtésére alkalmas sárga edények használatával.

Hozzátették, azon háztartások, melyek nem rendelkeznek ezekkel, írásban jelezhetik igényüket.

Az Örvényi úti és a Poroszlói úti társasházaknál lévő szelektív hulladékgyűjtő konténerek továbbra is biztosítottak az ott élők részére, ugyanakkor a hulladék illegális lerakásának megakadályozása érdekében térfigyelő kamerákat fognak elhelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában