alkotás

2021.04.26. 11:30

Helyükre kerültek a mozaikgömbök a szolnoki körforgalomban

Helyükre kerültek a mozaikgömbök a Várkonyi téri körforgalomban. A területen még zajlik a munka, nemsokára azonban elkészül a megújult közlekedési pont.

Rimóczi Ágnes

Andrásiné Pocsalyi Julianna az általa tervezett egyik gömb mellett a Várkonyi téren

Fotó: Nagy Balázs

A kompozíció elhelyezésénél jelen volt a tervező, aki szakemberekkel közösen „találta meg” a gömbök helyét.

– Úgy kell elhelyezni a mozaikgömböket, hogy minden irányból jól mutassanak. Nem olyan egyszerű feladat az elhelyezésük, hiszen nehezen mozdíthatók. Bízom benne, sikerült olyan pozíciót találni, mely sokak tetszését elnyeri – mondta Andrásiné Pocsalyi Julianna.

A tervező – ahogy arról korábban már beszámoltunk – szolnoki diákokkal közösen készítette az egyedi kompozíciót. Az alkotás ékes példája az összefogásnak, és környezettudatos is, hiszen újrahasznosítható anyagokat használtak fel hozzá.

A legnagyobb gömb két méter körüli, a középső másfél, a legkisebb pedig fél méter nagyságú. Alapjuk beton, ezt habszivaccsal vonták be, majd vízhatlan anyaggal borítottak, ezt követte az alapozás, a csempedarabokat flexibilis ragasztóval rögzítették. A kompozíció melletti füves területet növények is díszítik majd.

Andrásiné Pocsalyi Julianna az általa tervezett egyik gömb mellett a Várkonyi téren
Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában