Statisztika

2021.04.14. 13:58

Kevesebben kerestek állást márciusban a Jászkunságban

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az országostól ellentétes folyamatokról árulkodnak az adatok.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Megyénkben az országos tendenciákkal ellentétes folyamatok játszódtak le a múlt hónapban a foglalkoztatásban. Míg hazánkban márciusban ismét nőtt a regisztrált álláskeresők száma, nálunk csökkent, derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adataiból. Az országban közel ezernégyszáz fővel többen kerestek munkát februárhoz képest.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében viszont pont ellentétes folyamatokról árulkodnak az adatok. A februári zárónapon 16 865-en kerestek állást, a harmadik hónapban ennél 710-el kevesebben, összesen 16 155-en. Ez azért is jó hír, mivel februárban az első hónaphoz képest 595 fővel többen regisztráltatták magukat álláskeresőként.

Járási szinten azonban nem egységesen pozitív a kép, van, ahol emelkedett a munkát keresők száma. A kunszentmártoni járásban tizenhat fővel, a tiszafüredi járásban harminchét fővel többen kerestek állást, míg a mezőtúri járásban negyvenhéttel többen gyarapították a regisztráltak számát.

Legtöbben a szolnoki járásban tudtak elhelyezkedni, itt 545-tel kevesebben próbáltak márciusban állást találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában