Koronavírus-fertőzés: árván maradt két besenyszögi diáklány

Szörnyű tragédia sújtott egy besenyszögi családot. Egy tizennégy és egy tizenöt éves lány maradt árván, a szülők koronavírus-fertőzésben hunytak el. A gépészmérnök édesapa március 11-én, míg a Hetényi Géza kórházban dolgozó ápolónő édesanya március 27-én vesztette életét. Páratlan összefogás indult a fiatalokért, a közösségi oldalon közzétett felhívásra rengetegen segítő szándékkal reagáltak.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A nagyobbik lány a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium kilencedik évfolyamos tanulója, míg húga idén ugyancsak az intézménybe felvételizett. Az elmúlt hetekben az életük fenekestül felfordult. A kamaszlányok mindkét szülője elkapta a koronavírust, kritikus állapotban kerültek kórházba.

– Az osztályfőnök kollégánk folyamatosan tájékoztatott a család helyzetéről. Arról is tudtunk, mikor mind a két szülő kórházba került és arról is, amikor körülbelül két hét különbséggel elhunytak – válaszolta megkeresésünkre Pogány Gyula, a gimnázium igazgatója.

– A tragédia szinte érthetetlen, felfoghatatlan. A családnak időre volt szüksége, hogy kitalálják, hogyan képzelik el a további életüket – mondta.

Az osztályfőnök segítségével az iskolapszichológus már a tragédia másnapján felkereste a lányokat, próbálta őket segíteni, de nem egyszerű a helyzetük.

– A leírhatatlan veszteség mindent felborított a lányok jelene és jövője körül anyagi szempontból is, ezen kíván segíteni a gyűjtés és ezért osztottuk meg a felhívást a közösségi oldalon. Ahogy látom, a támogatás minden várakozást felülmúlt. Magyarország különböző pontjairól, de még külföldről is csatlakoztak a segítők.

Pótolni a pótolhatatlant nem lehet, de a továbbélést sokan próbálják segíteni.

– A lányok érdekében az iskola is meg fogja tenni, amit csak tud – hangsúlyozta az igazgató, majd hozzátette, bíznak abban, hogy legalább egy kicsivel hozzá tudnak járulni, hogy az elkövetkező nehéz időszak kevésbé legyen küzdelmes számukra.

Bárki segíthet

Aki teheti és szeretné, a következő számlaszámra utalt összeggel tudja támogatni az árván maradt lányokat:

Számlatulajdonos: Zajacz Lászlóné (nagymama)

Takarékbank 50468847-50000270

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában