Közel háromszáz új fertőzöttet találtak a Jászkunságban

Kétszászkilencvenhéttel nőtt a pozitív teszttel rendelkezők száma csütörtök reggelre Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Szoljon.hu

Salgótarján, 2021. január 16. Koronavírusteszt-mintát tart a kezében a Semmelweis Egyetem hallgatója a Nógrád Megyei Kormányhivatal vizsgacentrumában Salgótarjánban 2021. január 16-án. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Ahogy azt megírtuk, 9288 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 661 721 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 258 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 995 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 410 565 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 230 161 főre emelkedett. 12 062 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1512-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 065 948 fő, közülük 787 207 fő már a második oltását is megkapta. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 20,6%-ot szemben a 11,5%-os uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek több mint háromnegyede már megkapta az oltást.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A kórházi oltópontokon Pfizerrel és Szputnyikkal, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. Csütörtökön elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok kampányszerű oltása a kórházi oltópontokon. A katonai oltóbuszokon folytatják a kistelepüléseken regisztráltak oltását. Csütörtök este újabb AstraZeneca szállítmány várható.

A koronavirus.gov.hu csütörtök reggeli adatai szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében kétszászkilencvenhéttel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta már 19 497 főt regisztráltak koronavírus-fertőzéssel a Jászkunságban.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket itt olvashatja:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában