Szolnok

2021.04.12. 17:28

Megoldást találtak a látogatásra a Vízpart körúti idősek otthonában

Minden látogatást követően fertőtlenítik a két helyiséget.

Szoljon.hu

Forrás: info.szolnok.hu

Az elhúzódó pandémia jelentősen befolyásolta a szolnoki idősotthonokban élők mindennapjait is. A szeptember óta tartó látogatási tilalom, a bezártság lelkileg is próbára tette az időseket és a hozzátartozókat is, ezért igyekezett Szolnok önkormányzata olyan megoldást találni, ami úgy teszi lehetővé a szeretteikkel való találkozást, hogy közben nincs veszélyben az egészsége a bentlakóknak – olvasható az info.szolnok.hu-n.

Április 19-től újra személyesen is találkozhatnak hozzátartozóikkal a Vízpart körúti idősek otthonának lakói, mivel elkészült és már ki is helyezték az intézmény udvarán azt a látogatókonténert, amelyben a fertőzés veszélye nélkül találkozhatnak egymással a bentlakók és a hozzátartozók.

A konténer belső része plexilappal elválasztott, és minden látogatás után fertőtlenítik a két helyiséget.

A látogatások rendszerét természetesen a későbbiekben a tapasztalatok alapján még finomítják, jelenleg húsz perces látogatási idővel és heti egy-egy nappal számolnak épületenként.

A szolnoki kistérség másik, Kaán Károly úti idősek otthonában a biztonságos találkozás épületen belül megoldható, jövő héttől pedig már mindkét otthon lakóinak újra lehetősége nyílik arra, hogy hosszú távollét után személyesen is találkozhassanak szeretteikkel.

Fotó: info.szolnok.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában