Nem mutat változást az új szennyvíztérkép Szolnokon

A koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a 14. heti adatok alapján Szolnokon mérsékelt koncentrációt mutat, míg a változás tendenciája stagnál.

Szoljon.hu

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)

Fotó: Barkovics Veronika

A 14. héten a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja országosan továbbra is magas szinten ingadozik, az elmúlt öt hét összesített tendenciája alapján azonban enyhén csökken – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Jelentős a területi eltérés a vizsgált települések között, amíg Egerben, Salgótarjánban, Szombathelyen, Veszprémben és kisebb mértékben Pécs esetében emelkedő a tendencia, addig Békéscsabán, Győrben, Székesfehérváron, Zalaegerszegen, és kisebb mértékben Kecskeméten csökkenő koncentrációt mértek. A magas aktív fertőzött szám miatt továbbra is fontos a járványügyi szabályok szigorú betartása.

Szolnokon ezen a héten is stagnáló tendenciát és mérsékelt koncentrációt mutat a Nemzeti Népegészségügyi Központ térképe.

Fotó: Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában