tanévkezdés

2021.04.02. 19:00

Online tervezik a beiratkozást Szolnokon

Több mint 650 kisdiák kezdheti meg szeptemberben iskolai tanulmányait Szolnokon.

P. Pusztai Nóra

A napokban kapják kézhez a leendő első osztályos diákok szülei a beiratkozásról szóló értesítőt. A megyeszékhelyen az év elején előzetesen felmérték az igényeket. A nyilatkozatokat az óvodákban osztották ki, majd gyűjtötték vissza. A szülők három intézményt jelölhettek meg.

– Sok jó iskola működik Szolnokon, de mindig vannak népszerűbbek. Ám intézményenként általában két osztály indítható, amit a létszámok tekintetében figyelembe kell venni – részletezte Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója.

A járványhelyzet jelenlegi állapota szerint az április 15–16-i beiratkozást a tavalyi évhez hasonlóan, online formában tervezik.

– Több mint 650 kisdiák kezdheti meg szeptemberben iskolai tanulmányait Szolnokon. Mivel a jelenlegi információink szerint április 19-ig biztosan nem indul el a jelenléti oktatás, így a beiratkozást is elsősorban digitális formában tervezzük, melyről az érintetteket külön tájékoztatjuk.

De az iskolai honlapokon is ellátjuk információval a szülőket – fejtette ki a tankerületi igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában