Galériával

2021.04.15. 13:58

Őshonos fákat ültettek a rákóczifalvi általános iskola udvarára

Az őshonos növények között felfedezhetőek kőris-, hárs-, alma-, barack- és körtefák.

Köllő Judit

Rákóczifalván az iskola udvarán őshonos gyümölcsfákat ültettek. Képünkön Túróczi Imre Rákóczifalva polgálmestere Dr. Kállai Mária ogy képviselő és Dr Hoffman Imréné ültetik el a fákat.

Fotó: Nagy Balazs

Harminchat őshonos facsemetét ültettek el a helyi általános iskola udvarán csütörtök délelőtt. Az eseményen részt vett dr. Kállai Mária térségi országgyűlési képviselő, dr. Túróczi Imre polgármester, Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója, valamint dr. Hoffmann Imréné, a korábbi helyettes államtitkár özvegye is. Az őshonos növények között felfedezhetőek kőris-, hárs-, alma-, barack- és körtefák.

– Ezeket a fákat még dr. Hoffmann Imrével együtt ültettük volna el – utalt a rákóczifalvi származású, közelmúltban elhunyt helyettes államtitkárra dr. Kállai Mária.

– Ahogy a település utcáit járjuk, láthatjuk, hogy mennyi minden épül és szépül, kezdve a főtértől a piacon át a múzeumig. A fejlesztéseknek fontos része, hogy mit üzenünk velük az itt élő generációk számára. Nagy hangsúlyt kell fektetünk a minket körülölelő környezet védelmére és szépítésére. Meghatározó pillanat a mai, ugyanis ez a sok növény mind azt szolgálja, hogy a gyerekek tudatosabban élhessék meg a kertvárosias létet. Kívánom, hogy az iskola jó gazdája legyen ezeknek a fáknak, és sok örömet okozzon a diákoknak.

A fiatal generáció megszólítását emelte ki gondolataiban dr. Túróczi Imre is.

– Szeretnénk folytatni a Hoffmann Imre által megkezdett utat. Az itt elültetett fákkal az a célunk, hogy a gyermekek egy természetközeli környezetben nőhessenek fel. Ízleljék meg a fákon termő zamatos gyümölcsöket, és húzódjanak be az árnyékukba a forró nyári napokon. Elvégre itt minden az övék lesz – hangsúlyozta a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában