Száz alatt maradt az új fertőzöttek száma a Jászkunságban

Kilencvennyolccal nőtt a pozitív teszttel rendelkezők száma hétfő reggelre Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Szoljon.hu

Budapest, 2021. február 28. Oltáshoz elõkészítik a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagát Budapesten, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben 2021. február 28-án. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Ahogy azt megírtuk, 3874 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 689 853 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 213 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 928 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 418 084 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 249 841 főre emelkedett. 11 806 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1451-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 362 839 fő, közülük 913 012 fő már a második oltását is megkapta. A magyar lakosság 23,7%-a már kapott oltást, szemben az uniós 12,6%-os átlaggal.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek 83%-a már megkapta az oltást. Az oltás húsvéthétfőn is folytatódik. A kórházi oltópontok fogadják a háziorvosok által szervezett oltandókat, és azok a háziorvosok, akik az ünnepek alatt is oltanak, kiegészítő díjazásra jogosultak.

A koronavirus.gov.hu hétfő reggeli adatai szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében kilencvennyolccal nőtt az igazolt fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta már 20 438 főt regisztráltak koronavírus-fertőzéssel a Jászkunságban.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket itt olvashatja:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában