Áramkimaradások

2021.04.28. 17:25

Szolnok egyes részein hónapok óta okoz bosszúságot a probléma

Szinte mindennaposak a néhány másodperces áramkimaradások Szandaszőlősön, a Kertvárosban és a Holt-Tisza-parti területeken. Az ott lakók bosszankodnak, a problémát már több alkalommal jelezték a szolgáltatónak, illetve most hírportálunknak is. Az E.ON tervezett beavatkozásokkal május első hetére ígéri az áramkimaradásokat okozó problémák megszüntetését.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– Nem mondom, hogy biztosan az áramkimaradások miatt ment tönkre, de az tény, hogy évekig működött, s a közelmúltban cserélnünk kellett az elektromos kazánunkat – mondja egy, a Holt-Tisza-parti utcában élő hölgy. Nem ő az egyetlen, aki bosszankodik.

Szandaszőlősön is és a Kertvárosban is rendszeresen tapasztalhatók a pillanatnyi áramszünetek. Amellett, hogy bosszantó újra és újra beállítani, -programozni az elektromos berendezéseket, félő, hogy a hűtők, mosógépek, számítógépek, televíziók meghibásodhatnak emiatt.

Az áramszolgáltatónál, megkeresésünkre elmondták, hogy

május első hetére tervezik azokat a beavatkozásokat, melyekkel szeretnék elhárítani a fennálló problémát.

– Előfordulhat, hogy jelenleg nem ismert hibát is feltárunk a beavatkozások során. Lehetőség szerint ezeket is javítani fogjuk az ígért határidőig, vagy ha ez semmiképp sem lehetséges, a lehető legrövidebb időn belül – hangsúlyozta Varga Ivett.

Az E.ON Hungária Zrt. regionális kommunikációs szakreferense az ismétlődő áramkimaradásokkal kapcsolatban kiemelte, hogy azokat elsősorban a vezetékek közelébe nőtt növényzet, fák ágai okozzák, amelyek zárlatot okoznak. A szolgáltató az elmúlt időszakban több alkalommal és helyszínen is végzett már beavatkozásokat, hogy a területet ellátó középfeszültségű villamos távvezeték közeléből eltávolítsák a működést zavaró, veszélyeztető ágakat, gallyakat.

– Ilyen helyszínek voltak a közelmúltban a Vörösmező út vége, Ószanda, a Kölcsey út, a Karinthy út, az Uszály út, illetve a héten csütörtökön végeztünk rendkívüli gallyazást a Vízpart körúton is. Mindezek mellett jelenleg is zajlik egy hálózatfejlesztés, amelyet éppen az ellátásbiztonság növelése érdekében hajtunk végre. A beruházás után a szandaszőlősi, kertvárosi és alcsiszigeti területek több irányból elláthatók lesznek árammal a középfeszültségű hálózatról. Mindez szintén május első hetében készül el – számolt be a tervezett munkálatokról és fejlesztésekről a kommunikációs szakreferens.

– Mindezeken túl kollégáink rendkívüli bejárás keretében végigvizsgálják az érintett hálózati részeket, hogy feltárják, van-e egyéb olyan műszaki probléma, amely zavart okozhat a terület áramellátásában. Amennyiben a rendkívüli ellenőrzés hibát tár fel, a szükséges további beavatkozást természetesen soron kívül el fogjuk végezni. Dolgozunk rajta, hogy a felsorolt hálózati beavatkozásaink eredményeként rövid időn belül megoldjuk a panaszokat okozó problémákat. Erre az időre érintett ügyfeleink megértését és türelmét kérjük – tette hozzá végül Varga Ivett.

A polgármester is megoldást kért a szolgáltatótól

Az áramkimaradások elhúzódó problémája eljutott a városvezetéshez is. Szalay Ferenc polgármester a napokban levélben és telefonon is megkereste az E.ON szolnoki áramhálózati vezetőjét. Levelében kitér arra, hogy a hozzá forduló lakosok, elmondásuk szerint már többször keresték a szolgáltatót, de nem szűnnek meg az áramkimaradások.

– Úgy gondolom, a mintegy tízezer ember otthonául szolgáló területen elfogadhatatlan, hogy ez a probléma hosszú hónapok óta megoldatlan és megkeseríti az ott élők mindennapjait. Ezúton kérem igazgató urat, hogy a problémát legyenek szívesek soron kívül megoldani, s a napi áramkimaradásokat felszámolni – írja levelében a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában