Kerékpár

2021.04.11. 07:00

Szolnokot is érinti a jótékonysági túra

Bukor Péter a megyeszékhely több pontján kupakgyűjtő szíveket helyezne el.

Hartai Gergely

Bukor Péter (balra) nyáron Szolnokot veszi célba

Forrás: Beküldött fotó

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány mentőautó-vásárlását támogatta húsvétvasárnapi akciójával Bukor Péter. Az abonyi fiatalember ezen a napon egy száztíz kilométeres kerékpártúrát szervezett annak érdekében, hogy adakozásra buzdítsa az embereket. Péter szerint a vállalása elérte célját, annak köszönhetően ugyanis mintegy 155 ezer forint gyűlt össze.

– Nem ez volt az egyetlen jótékonysági akcióm. Már most a folytatáson gondolkodom – közölte hírportálunkkal a kerékpáros, aki mint mondta: a kö­zeljövőben másként is segítené a mentőautó beszerzését. Azt tervezi, hogy a későbbiekben kupakgyűjtő pontokat létesít a megyeszékhely forgalmasabb pontjain.

– A napokban olvastam az interneten, hogy Szolnokon több kupakgyűjtő is létesült, ennek apropóján én is szeretnék ilyeneket kialakítani. Így a Széchenyi-lakótelepen vagy a Hetényi Géza kórház környékén – fogalmazott.

Azt is megtudhattuk, hogy Péter újabb jótékonysági kerékpártúrát szervez. Ez utóbbira idén augusztusban kerül sor, és a mostaninál rövidebb útvonalat foglal magába.

Bukor Péter (balra) nyáron Szolnokot veszi célba
Fotó: Beküldött fotó

– A következő szakasz Szolnokot biztosan érinti majd, ezért az itt élőket is arra buzdítom, hogy csatlakozzanak hozzám. Természetesen nem kötelező végigtekerni az egész távot. Annak is nagyon örülök, ha valaki például csak a városi útvonalon tart velem. Ezúttal az Abony–Kőröstetétlen–Szolnok–Szajol–Szolnok-Kőröstetétlen–Abony vonalat tekerem le – tette hozzá.

A fiatalember hangsúlyozta: céljai ezen újabb alkalommal is változatlanok. Vagyis, hogy mihamarabb összegyűlhessen a pénz az új mentőautóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában