Galériával

2021.05.07. 13:55

Átadták a megújult egészségházat Tiszasülyön

Befejeződött Tiszasülyön az egészségház felújítása, modernizálása. Az ünnepélyes átadót pénteken tartották meg Pócs János országgyűlési képviselő és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnökének részvételével.

Kovács Berta

Tiszasülyi egészégház átadó.

Fotó: Nagy Balazs

A közel 56 millió forintos beruházásra még az előző ciklus idején nyert el vissza nem térítendő TOP-os támogatást az önkormányzat. Az összeget időközben önerővel is kipótolták. Az elnyert támogatásból a településen található egészségház átalakítása és bővítése, valamint a projekthez tartozó eszközbeszerzés valósult meg.

Az egészségügyi alapellátásnak helyet adó épületen az elmúlt évek során kizárólag a legszükségesebb állagmegóvási munkákat végezték el, így indokolt volt az épület teljes körű felújítása, de új épületszárny építésére is sor került. A munkálatok sikeresen befejeződtek, a település modern, akadálymentesített orvosi, védőnői és fogorvosi rendelővel gazdagodott.

A pénteki átadó rendezvényen Nagy Richárd polgármester részletesen beszámolt a megvalósult fejlesztésekről és projekt kapcsán felmerült nem csekély mértékű kihívásokról.

– Talán soha nem volt még ennyire igaz az a mondás, mint most, hogy az egészség nem minden, de a minden semmi egészség nélkül. Nem mindegy, ha elmegyünk egy orvosi rendelőbe, ott milyen a fogadtatás, milyen a külcsín. Pszichikailag megalapozza a gyógyulásunkat, ha szép, megújult környezetben, mosolygós, kedves emberek fogadják a betegeket – hangoztatta ünnepi beszédében Pócs János országgyűlési képviselő.

Kiemelte, a kormány programja szerint minden ember, minden gyermek egyformán fontos. Egy település jövője, a gyermekek jövője nem függhet attól, hogy egy település mennyire gazdag, mennyi adóbevétellel rendelkezik, vagy egy nagyobb várostól hány kilométer távolságra van. Erről szólnak a pályázatok révén megszerezhető támogatások.

– A sikeres lezárása egy ilyen küzdelmes projektnek azt igazolja, hogy Tiszasülyön jó helyen vannak a fejlesztési források – erősítette meg Borbás Zoltán alelnök is.

Az egészségházba már visszaköltözött ideiglenes helyéről a háziorvos és a védőnői szolgálat, a betegek már az új környezetben vizsgáltathatják meg magukat. A fogorvosi rendelő eszközeinek áttelepítése még folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában