Tájékoztatás

2021.05.21. 12:00

Hétfőtől Szolnokon is kipróbálható az új elektromos busz

Nemsokára Szolnokon is közlekedhetünk elektromos busszal.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mint arról korábban már írtunk, a kormány a járványhelyzet alatt is kiemelt figyelmet fordít a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv végrehajtására, amelynek egyik sarkalatos pontja a közlekedés zöldítése. Ehhez járul hozzá a Zöld Busz Program is, amelynek keretében a Volánbusz Zrt. 60 elektromos autóbusz beszerzésére nyújtott be pályázatot.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára hozzátette, a program lehetőséget teremt arra, hogy minél több környezetbarát és kibocsátásmentes autóbusz állhasson forgalomba a nagyvárosokban, a teremtett világ védelme mellett az emberek életminőségének javítását is szolgálva.

A Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojekt újabb állomásaként Szolnok kapott lehetőséget környezetbarát elektromos autóbusz kipróbálására – olvasható az info.szolnok.hu-n. A megyeszékhely lakosai díjmentesen vehetik igénybe május 24-től június 20-ig a SOR NS 12- electric típusú busz szolgáltatásait.

A busz a következő vonalakon közlekedik majd a jövő héten:

Fotó: info.szolnok.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában