Videóval

2021.05.20. 15:55

Honvédelmi sportközpont épül Jászapátin

A kormány kiemelt célként tűzte ki, hogy minden megyében, majd valamennyi járásban létesüljön honvédelmi sportközpont. A lőterekkel is rendelkező többfunkciós szabadidős sportlétesítmények működésének fő célja a rendszeres testmozgás népszerűsítése, a honvédelmi szempontból használható tudás önkéntes alapon, szervezett keretek között történő megszerzése. A létesítmények a katonai nevelésen túl közösségi térként is funkcionálnak majd. Ilyen központot építenek hamarosan Jászapáti Heves felőli határában is, amelynek részleteiről csütörtökön sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Hartai Gergely

Fotó: Nagy Balázs

– A város az első negyven település között szerepel, amely sportcentrumot és lőteret alakíthat ki – jelentette be tájékoztatójában Jászapáti polgármestere.

Farkas Ferenc hozzátette, a helyi gimnázium vezetőségének elképzelései között is szerepel, hogy a sport és a honvédelmi oktatás egy kadétprogram keretein belül működjön. Az infrastruktúra az iskolában már rendelkezésre áll, ehhez kapcsolódva pedig a leendő sportközpont kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy hazafias érzelmű embereket neveljen a település.

Az eseményen felszólalt Pócs János, a térség országgyűlési képviselője is. Mondandójában rámutatott, Jászapáti számára kiemelkedően fontos beruházásról beszélhetünk, amellyel párhuzamosan megannyi fejlesztés zajlik.

Pócs János elmondta, egyszerre több fejlesztés is zajlik a térségben
Fotó: Nagy Balázs

– Számos út-, iskola-, épület-, óvoda-, fürdő és bölcsődefejlesztés jellemzi most a Jászságot. Mindezek középpontjában a fiatalokkal való törődés áll – fogalmazott a képviselő, aki megjegyezte, a leendő sportközpont és lőtere kiváló elhelyezkedéssel rendelkezik majd.

– Külön kormányzati program szól arról, hogy valamennyi járásban honvédelmi sportközpontot építünk. Célunk az, hogy aki a sportlövészet terén képezné magát, esetleg technikai vagy küzdősportokban szeretne edzettebbé válni, az 21. századi körülmények között fejleszthesse magát – mutatott rá a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

Dr. Simicskó István közölte, terveik szerint minden járásban épül ilyen sportközpont. Pillanatnyilag öt helyszínen, Újfehértón, Balassagyarmaton, Szarvason, Baján és Szigetváron folynak a munkálatok. Az első létesítményeket várhatóan idén ősszel adják át.

Elhangzott, a jászapáti komplexumban egy több mint 710 négyzetméteres közösségi teret is kialakítanak, és helyet kap egy tíz lőállásos, korszerű technikával felszerelt lőtér is. A helyszínen emellett lőmester végzi majd munkáját, hogy szabályos keretek között gyakorolhassanak sportlövészetet a fiatalok.

– Az előkészítési munka és a hozzá kapcsolódó adminisztrációs tevékenységek még hátra vannak, az első negyven helyszínt már kijelöltük. Bízom benne, hogy a megfelelő eljárások lefolytatása után elkezdődhet az építkezés – összegzett dr. Simicskó István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában