Kérik a védettségi igazolványt az abonyi Toldy Ferenc Kórházban

A találkozás időtartama maximum egy óra lehet.

Hartai Gergely

Május 21-én részleges látogatási tilalom lépett életbe a Toldy Ferenc Kórházban – tájékoztat az intézmény. Közölték, a nem koronavírusos betegeket ellátó osztályokon a látogatás látogatási időben azzal a feltétellel történhet, hogy beteget egy hozzátartozó látogathat, akinek rendelkeznie kell védettségi igazolvánnyal, vagy a látogatást megelőző 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredménnyel.

A találkozás időtartama maximum egy óra lehet.

Megtudtuk, a látogató az osztályon védőköpenyt, sebészi szájmaszkot kap, és kézfertőtlenítést követően keresheti fel hozzátartozóját. Ha a beteg állapota engedi, az időjárás függvényében szabadtéren is történhet látogatás. Ebben az esetben nincs létszámkorlát.

A védettségi igazolványt vagy a látogatást megelőző 48 órán belüli negatív PCR teszt eredményt a külső portánál kell bemutatni, illetve kérésre az osztályon az egészségügyi dolgozónak.

Az igazolt és koronavírus-gyanús betegeket ellátó osztályokon csak indokolt esetben engedélyezhető rendkívüli látogatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában