jégesővel

2021.05.23. 19:21

Közel hatvan milliméter csapadék esett vasárnap Szolnokon

Hatalmas, jégesővel kisért csapadékkal csapott le a vihar vasárnap délután Szolnokra. Igen rövid idő alatt 56 milliméternyi víz esett le a megyeszékhelyen! A radarképek tanulsága szerint a vasárnapi viharok hazánkban éppen Szolnokra csaptak le a legnagyobb mennyiségű esővel!

Szoljon.hu

Forrás: Szolnok város hivatalos oldala

Az óriási víztömeg a város alacsonyabban fekvő területein, így a Széchenyi városrészbe vezető aluljáróban, a Téglagyári úton, a Pletykafalu egyes részein, a Pozsonyi út egy részén, a Meder úton, a Bercsényi úton is felgyülemlett – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">olvasható a megyeszékhely közösségi oldalán. A Széchenyire menő utat időben lezárták a forgalom elől.

Mint azt a Víz- és Csatornamű Koncessziós Zrt.-től megtudtuk, munkatársaik folyamatosan dolgoznak, a városban az összes vízátemelő szivattyú működik. Azokon a területeken, ahol felgyülemlett a víz, ott már apad a szivattyúzásnak köszönhetően.

Sajnos ez a folyamat a Tisza magas vízállása miatt most lassú, mert a csapadékvizet a Tiszába vezető csatornák nyílásait már elérte a folyó vízszintje, ezért csak szivattyúzással tudják a csapadékvizet a Tiszába juttatni.

Újabb jelentős mennyiségű csapadék most már nem várható, így a helyzet javulására számíthatunk a vízzel borított területeken.

Fotó: Szolnok város hivatalos oldala

A helyszíni bejárás tapasztalatai szerint sok helyen betemették a vízelvezető árkokat az ott lakók, ami megnehezíti a csapadék elvezetését. Ezek megléte jelentősen enyhítené a gondokat nagy esőzések időszakában – írta a megyeszékhely közösségi oldalán.

VCSM és a város fejlesztéseinek köszönhetően az elmúlt hónapokban négy jelentősebb esőzés után sem okozott problémát a jelentős víztömeg, ám ez a mai mindegyiken messze túltett, így a Tisza magas vízállásával együttesen csak lassabban megoldható problémát okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában