Kezdeményezés

2021.05.15. 12:00

Önkéntesek tették rendbe a szegregátum lakókörnyezetét Jászapátin

A kezdeményezést a Debreceni Egyetem segéd-egészségőri hálózata és a roma mediátorok szervezték.

Illés Anita

Összefogással szépülhetett meg a környék

Fotó: Pesti József

Több mint harminc önkéntes tisztította meg az Ilona telepet a közelmúltban. A szemléletformáló kezdeményezést, a szemétszedési akciót a Debreceni Egyetem segéd-egészségőri hálózata és a roma mediátorok szervezték.

– A segéd-egészségőri program tavaly októberben indult, melynek keretében két főt foglalkoztatnak Jászapátin. Célja többek között az alapellátás fejlesztése, a hátrányos helyzetű lakosság megszólítása és bevonása a megelőző és egészségfejlesztő tevékenységbe – mondta Baginé Gavaldik Lívia, a Jászapáti Család és Gyermekjóléti Központ vezetője, a program helyi koordinátora.

A Szedjük össze magunk! Tegyük élhetőbbé környezetünket! elnevezésű megmozdulásba bevonták a szegregátumban élő lakosságot, így több mint harminc önkéntes segítette a munkát.

Összefogással szépülhetett meg a környék
Fotó: Pesti József

– Nem ez volt az első szemléletformáló programunk az elmúlt hónapokban. Ezt megelőzően szeméttároló edényeket, tisztasági csomagot osztottunk ki a hátrányos helyzetű embereknek. Tevékenységünk során felhívjuk a figyelmet a járvány elleni védekezés és a védőoltás fontosságára is. A vakcina regisztrációban szintén segítséget nyújtunk, mert a szegregátumokban sokan nem rendelkeznek digitális tudással és eszközökkel – részletezte Farkasné Oláh Mária, segéd-egészségőr, önkéntes mediátor.

Kiemelte, hogy a szemétszedési akció több szervezet összefogásával valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában