Szolnok

2021.05.08. 11:30

Sokak keze munkáját dicséri a körforgalom közepére került mű

A látványosság nem csak nappal, hanem sötétedés után szemet gyönyörködtető.

Mészáros Géza

Koncepció volt, hogy ne burjánozzon el a növényzet

Fotó: Nagy Balázs

Várkonyi téri körforgalom közepére elhelyezett egyedi műalkotás ékes példája az összefogásnak. Mindemellett környezettudatos is, hiszen újrahasznosítható anyagokat használtak fel az elkészítése során.

– Örömmel tölt el, hogy az ötletek megvalósításában, a kivitelezésben fiatalok segítettek – mondta az alkotás ötletgazdája. Andrásiné Pocsalyi Julianna felvette a kapcsolatot a Magiszter művészeti iskolával, az intézmény pedagógusai és diákjai pedig örömmel mondtak igent az együttműködésre.

Persze a mozaikok felhelyezése előtt el kellett készíteni a gömböket.

– Ebben a Szolnoki Szakképzési Centrum petőfis diákjai és tanárai voltak szolgálatkészek. A gömbök végleges formájának kialakításában Révi Norbert és Nagy Dénes művészek segítettek – tette hozzá a tervező. A végleges kivitelezési munkálatokat, a füvesítést, virágosítást, díszkivilágítást a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. munkatársai végezték. A kész mű nappal is, de legfőképp sötétedés után szemet gyönyörködtető.

Koncepció volt, hogy ne burjánozzon el a növényzet
Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában