Szer nélkül a teljes életért

2021.05.20. 17:00

Számos prevenciós előadást tartottak Jászberényben

Szakemberek közreműködésével tájékoztatták a fiatalokat.

Illés Anita

Befejeződött a Szer nélkül a teljes életért elnevezésű szemléletformáló és egészségfejlesztő projekt, mely hozzájárul az egészségesebb társadalom kialakulásához.

A projektzáró sajtóközlemény szerint az önkormányzat 2017-ben benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült, a támogatási szerződést 2019-ben kötötték meg. Közel kilencvenhétmillió forint vissza nem térítendő támogatásból számos prevenciós programot valósítottak meg a szenvedélybetegségek megelőzése érdekében.

Szakemberek közreműködésével tájékoztatták a fiatalokat többek között a szerhasználat rövid és hosszú távú következményeiről, a szerektől való függés tüneteiről. Felhívták a figyelmet a dizájner drogok veszélyeire. Fontos cél volt, hogy a szülőket, közösségeket és intézményeket is bevonják a programokba.

A projekt részeként több alkalommal önismeretet, kommunikációt fejlesztő foglalkozásokat, interaktív előadásokat, fórumokat tartottak, közösségi teret hoztak létre, hasznos és egészséges szabadidős tevékenységeket szerveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában