frissítve

2021.06.01. 18:16

Az úszómester mellett repült el a lövedék a szolnoki strandon

Lövedék csapódott a szolnoki MÁV-strand egyik zuhanykabinjának múlt pénteken délután. Sajtóértesülések szerint a gellert kapott golyó a szomszédos MÁV-lőtérről származhatott, és elrepült az egyik úszómester mellett. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Czakó Nóra

Fotó: Csabai István

FRISS – 18:58

Nagy Attilát, a lőteret üzemeltető MTTSZ Szolnoki MÁV Lövészklub társadalmi elnökét nagyon megrendítette az eset, hiszen számára a biztonság az első, nem csak a lőtér területén, hanem annak környezetében is.

– Amikor a strand üzemeltetőitől tudomást szereztem az esetről, azonnal intézkedtem, hogy fokozzuk a biztonságot és, hogy többet ne fordulhasson elő ilyen. Az ügyben folyik a hatósági eljárás, hogy kiderítsék, tőlünk származik-e a lövedék, és hogy hogyan történhetett az eset – mondta hírportálunknak Nagy Attila.

– A lőterekre vonatkozó rendelet előírja, hogy a lőtérről nem kerülhet ki lövedék, és nem veszélyeztetheti a környezetét, bár maga a lőtér falain belüli terület veszélyes üzemnek számít. Ennek ellenére nálunk nem történt még soha lövészbaleset, öngyilkosság, de még sérülés se. Ez mind annak köszönhető, hogy a szabályokat szigorúan betartjuk és betartatjuk. Emellett már számos olyan műszaki módosítást, biztonsági elembeépítést hajtottunk végre, ami bizonyos lövészeti szituációknál fokozza a biztonságot, hogy ne kerüljön ki lövedék. Nagyon aggaszt és bánt ez az eset, hiszen megengedhetetlen, hogy ilyesmi előforduljon, és abban a tudatban éltünk, hogy biztonságos a lőterünk, hiszen kaptunk rá a rendőr hatóságtól üzemeltetési engedélyt, ami azt jelenti, hogy minden megfelelt a szabályoknak. Várjuk az eljárás végét, és a szakértők véleményét, hátha tanácsokkal is el tudnak látni minket, hogy milyen műszaki megoldásokat építsünk be, amelyek még tovább fokozzák a lőtér biztonságát – tette hozzá.

Korábban írtuk:

Pókász Endre, a városháza sajtószóvivője hírportálunknak elmondta, hogy az esetről a strand üzemeltetője, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. írásban tett jelentést a polgármesteri hivatalnak.

– Mivel városunk hivatala sem az üzemeltetést, sem az engedélyezést illetően nem rendelkezik hatáskörrel a stranddal szomszédos lőteret illetően, haladéktalanul továbbítottuk a bejelentést a rendőrségnek. Tudomásunk szerint el is indult az eljárás az ügyben – fejtette ki a sajtószóvivő.

– A megyeszékhely vezetése megdöbbenve fogadta a hírt a pénteki esetről, és elfogadhatatlannak tartja, hogy a lőtérről áthatolhat lövedék a strand területére, ezért azt várja az illetékes hatóságtól, hogy a lehető leghamarabb intézkedik a lőtér üzemeltetésére vonatkozó szabályok betartásában – tette hozzá.

Sipos Andrásné megyei rendőrségi sajtóreferens hírportálunk megkeresésére azt válaszolta, hogy az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Emellett az érintett lőtéren a lövészetek megtartását május 31-től határozatlan időre megtiltotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában