Tervezet / képekkel frissítve

2021.06.02. 12:13

Fizetős lesz a parkolás Jászberényben?

A Fidesz-frakció kéri a Galamb utcai parkoló visszaállítását.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A Galamb utcai ideiglenes parkoló bezárása és a tervezett parkolási díj bevezetése ellen tiltakozik a Fidesz-frakció Jászberényben – közölték a képviselőcsoport szerdai sajtótájékoztatóján.

– Az önkormányzat három évvel ezelőtt kezdte el bérelni a parkolót, amely magánszemélyek tulajdonában van. A városvezetés arra hivatkozva mondta fel a havi százötvenezer forintos bérletet, hogy az önkormányzatnak nincs pénze, nem tudják fizetni a díjat – részletezte Szatmári Anikó képviselő.

Álláspontja szerint ez azért érdekes, mert egyéb csatornákon folyik ki a közpénz. Kiemelte: nem biztos, hogy feltétlenül szükség volt a karácsonyi díszkivilágítás bővítésére több mint hárommillió forintért, valamint a peres ügyek is sokba kerülnek.

– A városvezetés létrehozott egy bizottságot a parkolási rendszert és közlekedés felülvizsgálatára – vette át a szót Tamás Zoltán, frakcióvezető. Elmondta, hogy információik szerint a városvezetés fizetőssé tenné a parkolást Jászberényben. A tervezet ellen tiltakozásuknak adtak hangot, valamint kérik a Galamb utcai parkoló visszaállítását.

Fotó: Pesti József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában