Galériával

2021.06.20. 09:00

Gyűjteményes ház mutatja be Szűcs Imre munkásságát Tiszafüreden

A hazai fazekasság kiemelkedő alakja a karcagi születésű, de évtizedek óta Tiszafüreden alkotó Szűcs Imre, fazekas népi iparművész. Munkásságát egy gyűjteményes ház mutatja be.

Ujvári László

20210608_Tiszafüred_Átadták Szűcs Imre fazekas munkásságát bemutató gyűjteményesházat_Ujvári László_ÚN

Fotó: Ujvári László

Június 18-án délután ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Népművészet Mesterének új gyűjteményes háza. Az épület mestergerendájába vésett évszám tanulsága szerint, a parasztház 1865-ben épülhetett, korábban a Borsós családé volt, 2016-ban került Szűcs Imre és felesége tulajdonába.

Az ő alkotásait bemutató tárlat kialakítására, valamint az ingatlan felújítására hazai forrásból került sor, az Agrárminisztérium támogatásának köszönhetően, az úgynevezett Népi Építészeti Program keretében.

A pénteki ünnepségen megjelent F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Ujvári Imre polgármester, Vargáné Balogh Irén alpolgármester, dr. Füvessy Anikó néprajzkutató, muzeológus, valamint Kósa Klára keramikus, a Magyar Művészeti Akadémia akadémikusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában